HomeDe voorstelling

HET WONDERBAARLIJKE VOORVAL MET DE HOND IN DE NACHT

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Maak kennis met Christopher, een jongen van 15 jaar, 3 maanden en 2 dagen, die met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen. En hij houdt meer van honden dan van mensen, want honden zijn trouw en ze liegen nooit omdat ze niet praten. Dus als Christopher de vermoorde hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft kan hij niet anders dan op onderzoek uitgaan om de dader te achterhalen. Zo ontstaat een wonderbaarlijke zoektocht waarbij Christopher zichzelf keer op keer weer moet zien te overwinnen. Een hartverscheurend, grappig, aandoenlijke voorstelling die je wereld op zijn kop zet!

 

In HET WONDERBAARLIJKE VOORVAL MET DE HOND IN DE NACHT leef je mee met een jongen die de wereld anders beleeft dan de meeste mensen. Dat levert een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op. 

Het gaat over hoe weinig we verschillen van degenen waar we onze hoofd op straat voor wegdraaien. Het gaat over hoe slecht we met elkaar communiceren. Het gaat over accepteren dat iedereen zijn leven beperkt is en dat onze enige redding hiervan is om daar niet voor te vluchten (naar een ander land, een andere relatie, een dunnere, meer zelfverzekerde versie van jezelf), maar om te leren houden van de mensen die we zijn en van de wereld waarin we leven. (Mark Haddon)

De roman The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time van Mark Haddon is een modern klassieker. Het boek is gelauwerd met diverse literaire prijzen en er zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht. De toneelbewerking van Simon Stephens won de prestigieuze Tony Award op Broadway, en is het gedroomde stuk om door Pieter Kramer geregisseerd te worden.

Deze productie van de Theateralliantie is geregisseerd door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher. 

Een eenmalige speciale prikkelarme voorstelling

De voorstelling wordt unaniem geprezen, door het briljante acteerwerk en enscenering wordt een realistisch beeld geschapen van de belevingswereld van een autist.  Echter door deze overdaad aan prikkels is de voorstelling minder geschikt voor mensen met autisme. Daarom wordt in samenwerking met Stichting Papageno en Singer Laren een speciale prikkelarme voorstelling gehouden. Deze unieke vertelvoorstelling vindt plaats op 18 november. Kaarten zijn beschikbaar via www.singerlaren.nl

HET WONDERBAARLIJKE VOORVAL MET DE HOND IN DE NACHT is vanaf 24 augustus 2022 te zien in DeLaMar en Chassé Theater Breda. 

Creatives:

Regie:   Pieter Kramer
Tekst:    Simon Stephens
Vertaling:   Rik van den Bos
Phonografie:   Bo Koek
Scenografie:    Theun Mosk
Kostuums:   Monica Petit en Maartje Wevers
Lichtontwerp:   Marc Heinz 
Choreografie:   Pim Veulings
Rekwisieten:   Eva Arends
Geluid:    Maarten Houdijk
Producent:   Rosalie Mohr
Productie:   Sam Kosterman
Technische productie:    Siemen van de Werf en Tjitte Meijer
Fotografie   Sanne Peper