HomeCastClaire Bender

Claire Bender | Juf Yvon

Claire Bender

Claire Bender (1993) studeerde in 2016 af aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens haar studie liep ze stage bij toonaangevende toneelgezelschappen als Internationaal Theater Amsterdam (ITA) in de voorstelling Liliom (regie van Julie van den Berghe) en Theater Utrecht in Thibaud Delpeut’s voorstellingen Stad der Blinden en Een soort Hades

Voor haar afstudeervoorstelling Volksvernietiging of mijn leven is zinloos, regie van Johan Simons, ontving Claire een ITs Award op het ITs festival in Amsterdam. 

Claire speelde in 2019 een van de hoofdrollen in de achtdelige politieke thrillerserie Morten geregisseerd door Jean van de Velde. De serie is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van Anna Levander, het pseudoniem van parlementair verslaggever Dominique van der Heyde en schrijver Annet de Jong. In 2015 en 2016 speelde ze de rol van Marietje in de komedieserie Rundfunk, regie Rob Lücker. 

Nog altijd is Claire te zien in voorstellingen van Internationaal Theater Amsterdam en Theater Utrecht. Bij ITA speelde ze tot op heden in Ibsen huis (regie Simon Stone) en in Scènes uit een huwelijk (regie Ivo van Hove). Bij Theater Utrecht speelde Claire in de stukken als Westkaai, Platonov en Thuislozen, allemaal in regie van Thibaud Delpeut.