HomeCastAstrid van Eck

Astrid van Eck | Judy Boone

Astrid van Eck

Astrid van Eck heeft in haar rijke carrière gespeeld bij gezelschappen als Toneelgroep Amsterdam (Oidipous), bij Toneelgroep Oostpool (o.a. Het Zouthuis, Goedbloed en Het vierde rijk), het NNT (Oeboe), Het Zuidelijk Toneel (Amora), Zeelandia (Het land van over zee) en Theater Utrecht (Crave, Een soort Hades, Hedda Gabler). In 2013 ontving Astrid de Colombina, de toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol voor haar rol in Honingjagers, onder regie van Rob Ligthert. Voor haar rol in Het Temmen van de Feeks bij de Toneelschuur werd zij in 2019 genomineerd voor de prestigieuze theaterprijs de Theo d’Or.

Astrid was behalve op het toneel ook te zien in een aantal televisieseries waaronder A’dam –E.V.A., Zuidas, De Co-assistent, Penoza, de jeugdserie Doctor Cheezy, Van God Los en de Nederlandse-Belgische coproductie Grenslanders onder regie van Erik de Bruyn. In 2020 is ze te zien geweest in series als Oogappels, Toen wij de tijd hadden en Meisje van Plezier.

Op het witte doek was Astrid onder andere te zien in films als Doris, De Heineken Ontvoering, Daglicht en in de One Night Stand films Flarden van Thomas en Terug. In 2021 is ze te zien in De Slag om de Schelde en vanaf september dit jaar verschijnt de film De Veroordeling in de bioscoop.